26-08-10

Doofpot Justitie: klacht bij Skynet

corporate.news.jpgWe schreven gisteren op de groep 'Skynet Blogs' (http://www.facebook.com/pages/Skynet-Blogs/370479058759) het volgende:


De skynetblog 'Doofpot Justitie' op http://doofpot-justitie.skynetblogs.be/ blijkt nog altijd te zijn afgesloten. Hij verdween ook van de Google-zoekrobot waarmee hij onder 'doofpot justitie' op de eerste plaats van de eerste zoekpagina weer te vinden was.  Dat gebeurde enkele dagen geleden, vlak na onze publicatie op 'Doofpot Justitie' van de vertaling van het artikel over de videoband van Marc Dutroux in de krant 'La Dernière Heure'.  Er werd, bij ons weten geen enkele inbreuk gepleegd op de regels van Skynet, zoals Skynet nu met haar Facebookgroep 'Inbreuken op Skynetblogs' probeert te suggereren.  Het is wél zo dat bepaalde zaken nogal erg gevoelig liggen voor Justitie en wij vermoeden dat Justitie daarom de afsluiting en de verwijdering van onze blog op Google heeft gevraagd. Op Google lezen we bij het zoeken naar 'doofpot justitie' trouwens het volgende: 'En réponse à une demande légale adressée à Google, nous avons retiré 1 résultat(s) de cette page. Si vous souhaitez en savoir plus sur cette demande, vous pouvez consulter le site ChillingEffects.org.'  Er werden dus bepaalde zoekresultaten op vraag van Justitie verwijderd.  Dat wijst in de richting van Internet-censuur.   Mag ik Skynet nogmaals vragen om de blog te heropenen en ervoor te zorgen dat hij opnieuw via Google weer te vinden is ?

11:41 Gepost door Justice in Doofpot, Justitie, Skynet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-08-10

Zaak Dutroux - doofpot: Onze klacht bij Skynet

corporate.news.jpgDe vzw Werkgroep Morkhoven heeft vandaag een klacht ingediend bij Skynet wegens het sluiten van haar blog 'Doofpot Justitie' op http://doofpot-justitie.skynetblogs.be/.  Dat gebeurde na de publicatie van een bericht over de videoband van Marc Dutroux.  Op deze video is te zien hoe dat Marc Dutroux een kind verkracht.

 


Onze klacht bij Skynet
http://www.facebook.com/po sted.php?id=370479058759&s hare_id=146919471992575

Onder 'Skynet Blogs - Tip: Hoe voeg ik een video toe aan mijn blog?' schreven we het volgende:

'Ik kan geen video maar ook geen bericht toevoegen aan mijn blogs omdat deze opnieuw geblokkeerd zijn. Waarom geraken deze problemen niet opgelost of worden zij, na klachtindiening, even opgelost om enkele dagen of weken nadien weer op te duiken ? Schort er iets aan het beveiligingssysteem van Skynet ?'

Jan Boeykens

----

'We kregen opnieuw toegang tot onze skynetblogs. De vraag is echter voor hoelang. En een andere vraag is: waarom blijft dit probleem aanslepen ? Er is intussen een nieuw probleem opgedoken. De skynetblog 'Doofpot Justitie' waarop we zopas het bericht 'Zaak Dutroux: doofpot' publiceerden, blijkt nu geblokkeerd te zijn. Kan Skynet niet achterhalen vanwaar deze problemen vandaan komen ?'

Jan Boeykens

----

'Het bericht op onze skynetblog 'Doofpot Justitie' inzake de video waarop Dutroux een kind verkracht, was trouwens niet meer dan de vertaling van een artikel dat in La Dernière Heure verscheen.

Een andere reden om niet paniekerig te doen, is het feit dat de kranten zo vaak geschreven hebben dat Julie en Melissa enkel van honger en dorst omkwamen (dus zonder dat zij verkracht en mishandeld werden), dat iederéén het nu wel gelooft.'

Jan Boeykens

18:55 Gepost door Justice in Zaak Dutroux | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Doofpot Justitie

De vzw Werkgroep Morkhoven heeft vandaag een klacht ingediend bij Skynet wegens het sluiten van haar blog 'Doofpot Justitie'.  Dat gebeurde na de publicatie van een bericht over de videoband van Marc Dutroux.  Op deze video is te zien hoe dat Marc Dutroux een kind verkracht.

 

-----

dutroux3.jpgNa het uitbrengen van de Dutroux-video heeft de pers het uitsluitend over 'niet bewezen stellingen van rijkswacht en politieinspecteurs die onder één hoedje speelden met Marc Dutroux'. Op die manier wordt opnieuw gezwegen waarover het in feite gaat nml. de video waarop Marc Dutroux te zien is terwijl hij een kind verkracht. Het is een techniek die gedurende jaren door de Belgische pers werd toegepast en die er ook voor gezorgd heeft dat ook andere dossiers zonder onderzoek in de doofpot werden gestoken.

------

De video die het leven van Julie en Mélissa had kunnen redden

Jean-Louis Lejeune; "Het is walgelijk, net als heel de rest".

Dutroux-Fourniret: dezelfde problemen!

Brussel - Over de affaire Dutroux is van alles en nog wat beweerd. Sommige beweringen waren serieuzer dan andere maar ze zijn nooit echt bewezen. Onder deze beweringen is er éen waar je moeilijk niet op terugkomen kunt, dwz de bewering dat Marc Dutroux en de gendarmes die destijds op zijn zaak gezet waren, simpelweg met elkaar onder een hoedje speelden, en dat het monster zo op geen enkele manier tegenstand kreeg bij het verrichten van zijn gruweldaden. want immers zou Dutroux vollgens deze stelling voor de gendarmes hebben gewerkt.

Volgens de mensen die deze stelling aanhangen, is het daarom duidelijk dat de gendarmes met opzet de video's niet bekeken hebben omdat ze namelijk op de hoogte waren van de praktijken van Dutroux.

Nog steeds volgens die stelling van de medeplichtigheid van de gendarmerie, zouden Jlie en Mélissa gestorven zijn in de geheime kelder van Dutroux, niet omdat de gendarmes hun stemmen niet gehoord hadden toen ze het huis van Dutroux doorzochten, maar eenvoudigweg omdat ze opzetttelijk niets wílden horen.

Dutroux zou zo door de gedarmes gebruikt zijn omdat ze hem opdrachten doorgaven om kleine meisjes te leveren, waardoor ze er uiteraard geen enkel belang bij hadden om het bestaan van Dutroux' geheime martelkelder te onthullen.

Dit is een stelling die tot nu toe niet bewezen kon worden, en waarschijnlijk zal dat ook nooit gebeuren, want inmiddels is het proces tegen Dutroux al geweest en een groot aantal van de hoofdrolspelers in de affaire is inmiddels overleden, waaronder de gendarme René Michaux, de man die naar het huis van Dutroux werd gestuurd in 1995, dwz een jaar voordat de affaire losbarstte, en die na die huiszoeking meldde dat hij geen geschreeuw van kinderen had gehoord en geen enkele verborgen ruimte had gevonden in het huis! Wat de video's aangaat, beweerden de onderzoekers in deze zaak dat ze niet over het benodigde materiaal beschikten om ze af te kunnen spelen.

N.Ben, La Dernière Heure, 20.8.2010

 


DeClerck.argwanig.jpg

'De korte ontsnapping van Marc Dutroux uit het gerechtsgebouw van Neufchâteau op 23 april 1998 verplichtte de justitieminister tot ontslag...'

-----

http://www.just.fgov.be/index_nl.htm

De Heer Stefaan De Clerck Minister van Justitie (CD&V)

Stefaan De Clerck werd geboren op 12 december 1951 in Kortrijk. Hij is gehuwd en vader van vijf kinderen.

Hij behaalde in 1975 een licentie in de rechten aan de KUL en werkte daarop als advocaat in zijn geboortestad. In 1990 kwam hij in het parlement.

Vijf jaar later werd hij onder de regering Dehaene II minister van Justitie. Hij concentreerde zich op de hervorming en modernisering van het gerechtelijke apparaat.

De korte ontsnapping van Marc Dutroux uit het gerechtsgebouw van Neufchâteau op 23 april 1998 verplichtte hem tot ontslag.

Op 9 oktober 1999 werd Stefaan de Clerck verkozen tot voorzitter van de CVP. Onder zijn leiding haalde de CVP een hoge score bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2000. Stefaan De Clerck zelf werd burgemeester van Kortrijk. Hij zette ook de vernieuwing van zijn partij op de sporen, wat op een congres eind september 2001 uitmondde in een nieuwe naam voor de partij: CD&V.

In 2003 werd hij verkozen in de Senaat, een jaar later verhuisde hij naar het Vlaams parlement.
Sinds 2007 zetelt hij in de Kamer.

In 2008 wordt Stefaan in de regering van Herman Van Rompuy opnieuw minister van Justitie.

Beleidscel - Contact: Waterloolaan 115, 1000 Brussel - Tel.: 02 542 80 11

17:01 Gepost door Justice in Zaak Dutroux | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |