14-08-09

Domein met lijken

Goorhof, o a met vermelding van Ramon, een Spanjaard:

- http://www.youtube.com/watch?v=_Uizyg8XRNg
- http://www.youtube.com/watch?v=HjL925fLcYY&feature=related

- http://www.youtube.com/watch?v=_DY1NWSlGFc&feature=related
- http://www.youtube.com/watch?v=H8ShXqbK8pY&feature=fvw

PV lijkenStefaan

Plan Stefaan

 

 

20:15 Gepost door Justice in Actualiteit | Permalink | Commentaren (8) | Tags: domein met lijken |  Facebook |

Commentaren

kapellen
Grootscheepse zoekactie rond sites met lijken in Kapellen

De Standaard, vrijdag 20 juni 2003

ANTWERPEN (belga) -- In het militair domein op de grens Kalmthout-Kapellen-Brasschaat is donderdagochtend een grootscheepse zoekactie gestart op het terrein rond de twee sites waar de afgelopen twee weken drie lijken werden ontdekt. Zo'n 50 militairen uit Brasschaat kamden 150 hectare uit van het 650 hectare grote terrein. Leden van de Civiele Bescherming zeefden later de aarde van het uitgegraven terrein. De actie leverde geen resultaten op. Vandaag wordt verder gezocht.Lijken Kapellen geïdentificeerd
De Standaard, donderdag 20 november 2003
Auteur: (lba)

Het Antwerpse gerecht heeft de twee lijken die op 3 juni op het militaire domein op de grens van Kalmthout met Kapellen werden aangetroffen, met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid geïdentificeerd.


Gepost door: sd | 14-08-09

kapellen Boswachter vindt weer lijk op militair domein Kalmthout

Gazet van Antwerpen, 17/06/'03 Op het militair domein op de grens Kalmthout-Kapellen- Brasschaat is maandag opnieuw een lijk aangetroffen. En dat op nog geen 500 meter van de plaats waar bijna twee weken geleden al twee skeletten werden ontdekt. Dezelfde boswachter die toen de lugubere vondst deed, stootte maandag opnieuw op menselijke resten. Of het ook hier om een moordzaak gaat, is nog onduidelijk.

Op het militair domein in Kapellen, nabij het vliegveld van Brasschaat, werden dinsdag 3 juni twee skeletten gevonden. Intussen werd duidelijk dat het om moord ging en dat de lichamen er nog maar enkele maanden lagen. De slachtoffers waren een man van 45 en een vrouw van 25 à 30 jaar.

Maandagochtend omstreeks 8u kwam er een derde lijk boven. Op nog geen 500 meter van de vindplaats van de twee skeletten trof dezelfde boswachter weer menselijke resten aan. Het lijk lag half begraven, net op Kalmthouts grondgebied.

Het Antwerpse parket, de moordbrigade en het identificatieteam van Joan Dewinne kwamen maandag opnieuw ter plaatse.Vermoedelijk wordt het lijk vandaag geborgen.

De autopsie die dan volgt, moet uitsluitsel geven over geslacht, leeftijd en identiteit van het slachtoffer, hoe de persoon om het leven kwam en hoe lang het lijk er al ligt.

De politie bewaakt de vindplaats dag en nacht. Net zoals de vorige keer kammen de speurders de omgeving minutieus uit, op zoek naar sporen. Het is merkwaardig dat het derde lijk niet werd gevonden toen het gebied de voorbije weken centimeter voor centimeter werd doorzocht. De meest aanvaardbare reden is wellicht dat het derde skelet net buiten het gebied lag dat toen werd afgebakend.

De nieuwe vondst maakt het mysterie alleen maar groter. Het uitgestrekte en enigszins desolate militair domein op het ‘driegemeentenpunt’ begint stilaan op een illegaal kerkhof te lijken.

Gepost door: sd | 14-08-09

kapellen
Lijken in Kapellen mogelijk werk van seriemoordenaar

Gazet van Antwerpen, 26/06/'03 De afdeling Moord van de federale recherche heeft een verdachte opgepakt, die in aanmerking komt voor de moord op het derde skelet dat onlangs in de bossen van Kapellen werd gevonden. De speurders zoeken nu een verband tussen de drie skeletten. Ze sluiten niet uit dat ze hier met een seriemoordenaar te maken hebben.

Een boswachter vond dinsdag 3 juni twee skeletten, begraven in het Militair Domein op de grens van Brasschaat en Kapellen. Twee weken later vond dezelfde boswachter nog een lijk, niet ver van de vindplaats van de twee andere vandaan.

Voorlopig zijn nog twee onderzoeksrechters aangesteld en lopen beide onderzoeken naar de moorden op deze drie mensen parallel, maar vanaf de vondst van het derde lijk werd al een verband gezocht. In het slechtste geval heeft de recherche hier dus te maken met een seriemoordenaar, die zijn lijken dumpte in de militaire bossen.

Voorlopig is al één tipje van de sluier over de begraven geraamten opgelicht. Speurders vonden donderdag de tandarts van het derde lijk in de buurt van diens woonplaats in Antwerpen. De tandarts bevestigde de identiteit van het slachtoffer.Die werd vrijdag door tandheelkundige experts nog eens geconfirmeerd.

Een tweede onderzoeksteam had zich intussen op een mogelijke dader gericht en vatte die zaterdag bij de kraag. De man, een 46-jarige oud-Sovjetburger uit Kapellen, zou de 33-jarige Kazak hebben vermoord, maar houdt de lippen stijf op mekaar. Hij zegt niets met de zaak vandoen te hebben.

Als hij de moord heeft gepleegd, dan is die niet lang verborgen gebleven. Want het slachtoffer was pas sinds februari verdwenen. Het parket geeft toe dat de man op gewelddadige manier om het leven kwam, maar houdt de ware toedracht voor zich. Dat beide mannen elkaar voor de moord kenden, staat wel vast.

Gepost door: sd | 14-08-09

Freedom off speech Antoine vanden Bogaert ! Begin 1997 is de sfeer binnen de antenne-Neufchâteau van de Brusselse BOB bedrukt. Théo Vandijck, de vaste ondervrager van Nathalie W., is eind januari met een hersenbloeding afgevoerd. Anderen doen 's nachts geen oog meer dicht vanwege de verhalen van de X-getuigen. Ze zijn overwerkt - gefrustreerd ook, nu de aanvankelijke steun van hun oversten voelbaar afbrokkelt. X1 weet intussen van geen ophouden. Op 27 december 1996 heeft ze een nacht lang herinneringen in haar pc zitten rammen en het resultaat daarvan naar Patriek de Baets gefaxt. Dat is de methode die ze zelf heeft voorgesteld om de overdracht van informatie sneller te doen verlopen. Haar eerste fax heeft ze op 17 december verstuurd, de tweede op kerstavond. Dit is de derde fax:

--------------
Uit respect voor mijn eigen kinderen, die je wel niet meer kan terugvinden, maar voor mij het meest betekenen. Cheyenne, geboren in februari 1979 en 2,5 jaar later vermoord in de fabriek. Elijah, geboren in augustus 1982 en kort na de geboorte vermoord bij mijn grootmoeder. Tiu, geboren op 3 september 1983 en in februari 1984 vermoord in de manège. Nanook, geboren op 16 juni 1984 en direct na de geboorte gestorven bij mijn grootmoeder.
-Bieleke: een jongetje van ongeveer drie jaar. Hij was het eerste kindje dat ik zag vermoord worden. Ik was toen ook drie, en hij was van West-Vlaanderen, maar niet van Knokke. Kortgeknipt haar, kort broekje en streepjestrui had ie toen aan.
-Ildiko: Hongaars meisje. Misbruikt in de villa van mijn grootmoeder, van begin jaren zeventig tot 1976, en toen verdween ze plots. Ik denk dat ze ook vermoord is.
-Katrien: meisje van de kuststreek. Blonde vlechtjes , en sproetjes. Werd vermoord, ik denk rond 1977 of '78 tijdens een jachtpartij.
-Els: ik weet niet waar ze vandaan kwam. Ze was ongeveer tien jaar en is vermoord in 1973-'76.
-Olivier: Franstalig, was een pleegkindje. Het gezin logeerde vaak in de villa en daar werd hij misbruikt, ook door zijn pleegvader. Hij is eind jaren zeventig gestorven. Ik denk dat hij toen veertien of vijftien was.
-Jan: sprak Brugs, was ongeveer zestien toen hij vermoord werd in een movie, begin jaren tachtig.
-Lieve: sprak Knoks, was ook rond de zestien toen ze vermoord werd. Ik was toen ongeveer zes.
-Marie-Christine (Mieke): Antwerps, vermoord begin jaren tachtig. Ze was ongeveer vijftien.
-Joëlle: Franstalig meisje, tussen 1976 en '79 vermoord.
-Pamela: was ongeveer twaalf jaar, denk ik.
-Sarah, Maude, Tom: vermoord tijdens jachtpartijen. Ik heb geen iedee waar ze vandaan kwamen, alleen dat het voor 1980 was.
-Michélle: was een jaar of acht, Nederlandstalig. Maar ze sprak AN, dus ik weet niet uit welke streek ze was. (...)
-Veerle: tussen 1980 en '84, Oost-Vlaamse. Maar ze sprak niet echt Gents of zo.
-Cristel: een jaar of zestien, in '83 denk ik. Een Antwerps accent, of zo. In een movie.
-Cathérine: Frans, veertien of zo, tussen 1980 en '84.
-Véronique (Véro): Franstalig en gebroken Nederlands, in 1979. (...)
-Luc: Antwerps accent, movie (1982 ?). Was toen dertien of veertien jaar.
-Paulke: Franstalig, vier of vijf jaar begin jaren tachtig. In een movie.
-Valérie: tweetalig, ik denk van de kuststreek, begin jaren tachtig.
-Anja: ongeveer veertien, ergens uit Oost-Vlaanderen, maar van op de buiten.
-Thamara: kwam uit de provincie Antwerpen en ze was achttien toen ze zelfmoord pleegde, nadat ze haar vreselijk verkracht hadden. Ze was een dochter van een vaste klant. Ik kende haar al sinds Knokke.
-Kris: een jongen van ongeveer tien, sprak West-vlaams. In 1983, geloof ik. Hebben ze laten doodbloeden.
-Sonja: Hollands. Was, denk ik, zestien in 1980.
-Lindsey: twee jaar , in een movie, ook in 1983.
-Anouk, Belinda, Murielle, Nicole: vaste meisjes uit Knokke, één na één verdwenen eind jaren zeventig, begin tachtig. Murielle en Nicole spraken Frans en gebroken Nederlands. De rest sprak Nederlands. Ik denk dat Nicole uit het Gentse was.
-Nefryé: Turks meisje, jacht. Ik denk in '82 of zo.
-Marie-Thérèse (Mieke): maart of april 1984, denk ik. In Knokke.
-Clo en véronique en Christine;
-Leven nog? Soetekin, Leila, Chantal, Nataja, Thierry, Sammy, Nathalie, Marleen (oostakker);

Ik heb ongeveer uitgerekend dat ik nog een dertigtal kinderen zien verdwijnen heb, maar ik ben hun naam vergeten, of ik heb hun naam nooit gekend. Het is een groot aantal en het spijt me dat ik me niet meer van hen kan herinneren. Maar er waren vast kinderen bij als Cheyenne en Tiu bijvoorbeeld; kinderen die nooit hebben bestaan. Ik heb naast Clo ook een zestal anderen helpen bevallen. De slachtoffers die het overleefden, zoals Chantal, hebben geen moorden meegemaakt, voor zover ik weet. En de slachtoffers die wél iets meemaakten en het overleefden, hebben zichzelf van kant gemaakt of zijn zo verslaafd als gek, dat ik weinig hoop heb op getuigen die hetzelfde te vertellen hebben. Misschien heb ik ongelijk, ik hoop het maar... ik ken alleszins een aantal jongeren die zelfmoord pleegden of een overdosis namen.

Groeten, Ochi.
-------------------------------------------------

Zorgt X1 eind december al voor onenigheid onder de speurders, dan maakt deze fax die alleen maar groter. De Baets vraagt eerste wachtmeester Aimé Bille na te gaan of er in België lijsten bestaan van verdwenen kinderen, onopgeloste kindermoorden en niet-geïdentificeerde kinderlijken. Bille wendt zich tot het nationaal register. Het antwoord dat hij de volgende dag krijgt, is tegelijk ontnuchterend, ontmoedigend en beangstigend: 44.927. Dat is het totale aantal minderjarigen dat sinds 1 januari 1970, datum waarop het nationaal register begon te tellen, als overleden werd geregistreerd. Een opdeling van doodsoorzaken blijkt niet tot de statistische mogelijkheden te behoren. Als ze willen weten wie er hiervan zoal vermoord of vermist is, zullen de speurders zich moeten wenden tot de diverse parketten. Alleen daar kan de correcte informatie vandaan komen, en ook alleen daar blijkt men gemachtigd om ze desgevallend vrij te geven.
Op 13 februari 1997 schrijft Bille alle 27 parketten van het land aan, met de eenvoedige vraag naar de aantallen onopgeloste moorden op (of verdwijningen van) personen jonger dan dertig jaar. Dat zal de BOB'er zuur opbreken. De Dutroux-storm is nog lang niet geluwd, en de reacties die Bille oogst, zeggen veel over de naijver die Bourlet, Connerotte en Verwilghen binnen de magistraatuur hebben losgemaakt. Een aantal procureurs tily zwaar aan de procedurele fout die erin bestaat dat een eenvoudige eerste wachtmeester het waagt zich rechtstreeks tot hen te richten. Daar komt bij dat de vraag van de BOB expliciet betrekking heeft op onopgeloste criminele feiten. Begin 1997 is het klimaat er niet naar dat veel magistraten bereid zijn om daarover gegevens te verstrekken aan Neufchâteau. Overal te lande hebben de beelden van Benoît Dejemeppe en Martine Doutrèwe in de commissie-Verwilghen een paralyserend effect op parketmagistraten. De procureur van Kortrijk zal reageren met een korte brief waarin hij aankondigt dat hij dit verzoek slechts kan behandelen indien het van onderzoeksrechter Langlois hemzelve komt. Acht parketten zullen de brief gewoon onbeantwoord laten: Antwerpen, Mechelen, Turnhout, Tongeren, Luik, Leuven, Charleroi en Namen. Dit is het geheel van antwoorden, eind april 1997:

Eupen: geen enkel geval sinds 1988 (voorheen Verviers) - Verviers: geen enkel geval sinds 1985 - Aarlen: 1 moord in 1993 - Hoei: 43 'diverse' moorden - Doornik: 7 moorden - Ieper: geen enkel geval - Oudenaarde: twee moorden - Hasselt: geen enkel geval - Marche-en-Famenne: 4 moorden - Bergen: 8 moorden en 34 verdwijningen sinds 1985 - Nijvel: 68 moorden sinds 1990 en 210 verdwijningen, waarvan 3 onopgelost - Gent: 2 moorden en 3 verdwijningen van minderjarigen - Veurne: 'opzoekingswerk is nog volop aan de gang.' - Brugge: vier moorden sinds 1970 en 11 verdwijningen sinds 1984 - Dendermonde: 10 moorden en 1 verdwijning - Brussel: 51 moorden sinds 1991 en 3.000 verdwijningen, waaronder 1.300 minderjarigen.

Hoe breed het interpretatievermogen van magistraten kan zijn, blijkt uit de resultaten voor Brussel. Nadat justitieminister Stefaan De Clerck alle parketten van het land gelastte 'verdwijningsmagistraten' aan te duiden en speciale procedures uitdokterde over hoe er in de toekomst moet worden gereageerd bij verdwijningen, komt er vanuit het hoofdstedelijke parket kritiek. Het plan zou 'onrealistisch' zijn. op een gegeven moment zal men in Brussel bij wijze van lijdzaam protest - 'wij hebben te weinig middelen' - tientallen oude dissiers heropenen en een reeks normale dagelijkse werkzaamheden nagenoeg staken. Bij wijze van demonstratie heeft het parket er blijkbaar belang bij een vraag over verdwenen zo maximalistisch mogelijk op te vatten. Toch maakt dit gegeven - 1.300 verdwenen kinderen in Brussel - de fax van X1 plots een stuk minder waanzinnig.


Bron: De X-dossiers, wat België niet mocht weten over de zaak Dutroux.

Gepost door: Stefaan | 17-08-09

De berichten worden verwijderd Het is de tweede maal dat ik 'freedom off speech Antoine vanden Bogaert erop zet.
Dit heeft mijn één conclusie:
Ofwel is onze onderzoeksrechter Camberlain weer zijn boekje te buiten gegaan ofwel is het vriendje van Antoine vanden Bogaert, onze Berry van de gerechtelijke politie op de singel in Antwerpen.

Aan beide heren deze boodschap:
Blijf van mijn blog af want ge kunt geen lijken in de doofpot steken !!!
Ik ben nu de ouders van die verdwenen kinderen aan het verwittigen, misschien kunnen jullie zich dan klaar maken met jullie uitvluchten te verzinnen.

Gepost door: Stefaan | 17-08-09

Boodschap aan Tony Tony of Antoine vanden Bogaert, hoe je het liefst wil genoemd worden, deze boodschap is voor u:
Als ge er ook maar aan denkt Maria Da Costa Lopes iets aan te doen, opletten dan !!!

Het enige wat ik verwacht dat er zal gebeuren, wanneer dit in de media komt, is dat ze u zullen vinden om het zwijgen op te leggen omdat je teveel weet.

Gepost door: Stefaan | 17-08-09

Stefaan contacteerde ook het kabinet van justitieminister De Clerck inzake het domein met lijken.
De dag nadat hij een afspraak maakte op het kabinet, werd hij door de politie opgepakt en om één of andere onbekende reden in de gevangenis opgesloten.
Hij zit al meer dan een half jaar vast zonder dat we nog iets van hem vernemen.

Gepost door: Jan Boeykens | 20-07-10

Mijn skynetblogs zijn al meer dan een week ontoegankelijk.

Ik kan mijn skynetblogs (waaronder 'Werkgroep Morkhoven' en 'Gevangenissen') dus niet meer beheren en kan de onherstelbare schade die het resultaat zijn van de Skynet-overschakeling naar een nieuwe systeeem, niet meer in de mate van het mogelijke herstellen.

Gepost door: Jan Boeykens | 20-07-10

De commentaren zijn gesloten.