18-06-09

Annick Van Uytsel


fkannickgrijzezak300

'Het gerecht weet in welke beroepssectoren de grijze zak, waar het lichaam van Annick in gewikkeld was toen ze op 3 mei 2007 uit het Albertkanaal werd gehaald, gebruikt wordt'

'Over welke sectoren het gaat, wil Patrick Vits van het Leuvense parket in het belang van het onderzoek niet kwijt. 'We hebben enkele grijze zakken gevonden die niet identiek zijn aan de zak uit de zaak-Van Uytsel, maar die er wel heel fel op lijken. Zo hebben we kunnen achterhalen in welke sectoren dat soort zakken gebruikt worden.' Wel is duidelijk dat de grijze zak zeker geen vuilniszak is.

Voorlopig heeft het onderzoek naar de grijze zakken nog geen concreet spoor opgeleverd. "Het lijkt er nochtans op dat dit soort zakken op zijn minst ooit in serieproductie is geweest. Maar voorlopig weten we nog niet waarvoor de zak dient. Als we de fabrikant zouden vinden, zou dat ons nochtans dichter bij de doder kunnen brengen."

'We zijn er niet in geslaagd om goede foto's te maken van de zak waarin het lichaam van Annick gewikkeld was.'

 


'Haar lichaam was verpakt in zwarte propexdoek, blauw dekzeil en grijze zakken. Het pak werd dichtgebonden met nylonkoord en verzwaard met een betonblok. Misschien kan aan de hand van de gebruikte verpakkingsmaterialen de dader worden opgespoord : zwarte propexdoek, gebruikt in de wegenbouw, (zie foto), blauw zeildoek, 3 x 2 m, met metalen ringen, (zie foto), betonblok, (zie foto), grijze plastic zakken, (zie foto's), 80 x 100 cm, voorzien van één lasnaad waardoor ze opengevouwen veel smaller zijn aan de onderkant (dubbel geplooid) dan aan de bovenkant. De zakken zijn gemaakt van recyclagemateriaal en vrij dun van stof.'

zak2.getafbeelding

blauwAnnick.getafbeelding

Annick.beton.getafbeelding

'De Innerlijke Mens' (http://www.deinnerlijkemens.be/nieuws/bericht.aspx?id=268)

 

 

19:38 Gepost door Justice in Actualiteit | Permalink | Commentaren (20) | Tags: annick van uytsel |  Facebook |

Commentaren

opsporingsbericht
Nieuw opsporingsbericht Annick Van Uytsel
0 reacties

29/11/'07 In het kader van het gerechtelijk onderzoek naar de dood van Annick Van Uytsel doen de onderzoekers een beroep op uw medewerking om een aantal vragen te beantwoorden.

De feiten: Op vrijdagavond 27 april 2007 ging de 18-jarige Annick Van Uytsel naar een fuif in de Gildenzaal in Schaffen. Ze rijdt er met de fiets naartoe in gezelschap van twee vriendinnen. Rond 4 uur vertrok Annick samen met deze twee vriendinnen en een jongeman aan de fuifzaal. Ze stopten aan de woning van die jongen in de Postbaan in Schaffen om nog wat na te praten. Na een tijdje vertrok Annick alleen en fietste naar huis. Het was dan ongeveer half 5.

Dat is het moment dat Annick het laatst in leven wordt gezien en van dan is het onduidelijk wat er met haar is gebeurd. Het laatste teken van leven is een sms'je om 05:01 uur naar haar vriend.

Uit onderzoek blijkt dat Annick zich op dat moment mogelijk op een normale reisweg naar huis bevond. Om 06:29 uur probeerden de ouders van Annick hun dochter tevergeefs via gsm te bereiken. Op dat ogenblik bevond haar gsm zich in de streek van Halen en duidelijk niet meer op weg naar huis.

Annick kan via verschillende routes naar huis zijn gereden. Zag u haar fietsen over de fietsersbrug of langs Schoonaarde, door het centrum of langs de Ring, neem dan contact op met de speurders. Kreeg Annick een lift of kreeg ze onderweg gezelschap ? Misschien heeft u haar zelf gezien of merkte u verdachte personen of vreemde voertuigen op?

Op donderdag 3 mei 2007 werd het lichaam van Annick uit het Albertkanaal gehaald in Lummen. Haar lichaam was verpakt in zwarte propexdoek, blauw dekzeil en grijze zakken. Het pak werd dichtgebonden met nylonkoord en verzwaard met een betonblok.
Misschien kan aan de hand van de gebruikte verpakkingsmaterialen de dader worden opgespoord : zwarte propexdoek, gebruikt in de wegenbouw, blauw zeildoek, 3 x 2 m, met metalen ringen, betonblok, grijze plastic zakken, 80 x 100 cm, voorzien van één lasnaad waardoor ze opengevouwen veel smaller zijn aan de onderkant (dubbel geplooid) dan aan de bovenkant. De zakken zijn gemaakt van recyclagemateriaal en vrij dun van stof.

Tot op heden kon de fabrikant of toepassing van dergelijke zakken nog niet worden achterhaald. Kent iemand een producent van dit soort grijze plastic zakken, een verkoper of een gebruiker van dit soort zakken, of wijst de combinatie van de verschillende materialen in een bepaalde richting, aarzel dan niet contact op te nemen met de onderzoekers.

Op donderdag 26 juli 2007 vond de politie de fiets van Annick terug in de Mechelsestraat in Leuven. De fiets stond slotvast ter hoogte van huisnummer 155, aan de bushalte Halfmaanstraat. De fiets stond er vermoedelijk al geruime tijd. Op de fiets werden restanten van algen gevonden wat doet vermoeden dat hij misschien in een gras- of beekkant heeft gelegen. Het identificatienummer van de fiets werd verwijderd en hierover werd een laagje verf aangebracht. Misschien heeft iemand de dagen na de verdwijning de fiets zonder het te beseffen in Diest of ergens anders opgemerkt. Bovendien heeft iemand de fiets naar Leuven gebracht. Hij stond aanvankelijk mogelijk elders of werd tijdelijk gebruikt door iemand die verder met deze misdaad niets te maken heeft. De politie wil daarom duidelijk aangeven dat elke informatie die we van getuigen of eventuele gebruikers krijgen enkel zal gebruikt worden in dit onderzoek.

Diverse voorwerpen van Annick werden tot op heden niet teruggevonden. Misschien heeft u ze ergens gezien : haar okergele jas met borduursel, haar zwarte linnen schoudertas met witte bolletjes en grote strik, haar zilverzwarte gsm van het merk NOKIA 6020.

Alle tips zijn welkom via : - het gratis nummer 0800 91.119 (24/24u) (Nationaal Invalspunt van de Federale politie) - het telefoonnummer 016 280 602 (08/20u) (Federale gerechtelijke politie Leuven), - e-mail opsporingen@politie.be

Alle foto's via : http://www.polfed-fedpol.be/dos_ops/Dos_VanUytsel/Dos_VanUytsel_nl.php

De opsporingsreportage met de gedeeltelijke reconstructie kan worden bekeken op de politiewebsite www.politie.be in de rubriek "opsporingen". (uitzending "Koppen Justitie", VRT/één, op 29/11/07 om 21:10 uur)

Belang van Limburg
http://www.hbvl.be/Archief/

Gepost door: ypsilon | 21-06-09

400 tips
Annick Van Uytsel geraakte wellicht niet ver met fiets

Na de reconstructie in Koppen Justitie vorige week heeft het gerecht al 400 tips gekregen over de zaak Annick Van Uytsel. Vooral over het materiaal waarin het lichaam werd verpakt en over de fiets. Geen enkele getuige zag Annick op de nacht van haar verdwijning fietsen, wat laat vermoeden dat ze niet ver geraakt is.

De speurders geraken er steeds meer van overtuigd dat Annick Van Uytsel een lift kreeg of dat ze gedwongen werd om in een auto te stappen. Waar dat gebeurde, blijft een raadsel. Ze vertrok rond 4.30 uur alleen naar huis en rond 5 uur stuurde ze een sms naar haar vriend. Anderhalf uur later probeerde haar moeder haar vergeefs te bellen. Het signaal werd opgevangen bij de gsm-mast van Halen, waar ze helemaal niet moest zijn.

Annick kon verschillende wegen naar huis nemen, maar het is volgens de onderzoekers bijna onmogelijk dat niemand haar zag fietsen. Ondanks het late uur is er in die buurt altijd volk onderweg. De kans is daarom groot dat ze niet ver gefietst is. (belga/tdb)

Lees ook: Gerecht zoekt nieuwe getuigen in dossier Annick Van Uytsel
Lees ook: Ouders Annick Van Uytsel lanceren emotionele oproep
Lees ook: 110 tips over Annick Van Uytsel binnen na opsporingsbericht

Het Laatste Nieuws, 4/12/07

Gepost door: ypsilon | 21-06-09

vader maakt droom van dochter waar
Vader Annick Van Uytsel maakt dochters droom waar in Kenia


21/04/09 De ouders van de vermoorde Annick Van Uytsel organiseren op 3 mei een wandeling in Diest. Met de opbrengst willen ze een waterput voor 400 kinderen in Kenia bekostigen en zo een kinderdroom van hun dochter postuum realiseren.
“Annick droomde er altijd al van na haar studie een jaar als vrijwilliger in de Derde Wereld te gaan werken”, vertelt papa Eddy.


“Eigenlijk droomde Annick van Brazilië”, vertelt Eddy Van Uytsel. “Dat we hebben gekozen voor Kenia heeft met m’n werkgever DHL te maken. DHL zette in 2006 samen met Unicef een project op in het Kwaledistrict in Oost-Kenia, dat gericht was op gezondheidszorg voor kinderen van 0 tot 5 jaar.

Vorig jaar kreeg ik de kans om er zelf eens kijkje te gaan nemen. Ik heb met eigen ogen gezien hoe groot de nood aan goede gezondheidszorg daar wel is.” Voor de kinderen was het wel even schrikken, zo’n blanke man in dorp, geeft Eddy toe. “In Mteza, een gehucht in de buurt van Mombasa, werd een kind zo bang dat het begon te plassen op m’n hand terwijl ik het woog.”

“No water”
Het zou een cruciaal moment zijn, zo blijkt. “Ik dacht nog: ‘niet zo erg, ik was het er wel even af’. Ik had buiten toch grote watertanks zien staan. Dat was echter buiten de Keniaanse realiteit gerekend: ‘no sir, no water’, kreeg ik te horen.

En toen begon bij mij een belletje te rinkelen: we waren in een schooltje van wel 400 kinderen, die het allemaal zonder drinkwater moesten stellen. Het boren van put zou met andere woorden een wereld van verschil kunnen maken”, meent Eddy. “Maar een put boren en plaatsen kost in Kenia zowat 11.000 euro.”

Om dat project te bekostigen, zetten de ouders van Annick samen met jeugdbeweging KSJ - waar hun dochter lid van was - en wandelclub Voskes, op zondag 3 mei de schouders onder een solidariteitswandeling in Diest. Die dag zal het precies drie jaar geleden zijn dat het lichaam van Annick in het Albertkanaal in Lummen gevonden werd.

De tocht loopt over hetzelfde traject dat Annick twee jaar geleden in die noodlottige nacht aflegde. Na de wandeling is er op de Markt van Diest nog een muzikaal intermezzo met onder meer Jasper Erkens, Liliane Saint- Pierre en The Evil Muchacho’s.

Gepost door: ypsilon | 21-06-09

Jef Vermassen
Dossier Annick Van Uytsel

Het Nieuwsblad, 26/04/2008

Advocaat Jef Vermassen weet het ook niet meer
'We kunnen enkel nog hopen op het toeval'


Al een jaar speurt de politie met man en macht naar de moordenaar(s) van Annick. Tevergeefs. Ook Jef Vermassen, de advocaat van haar ouders, weet het niet meer. 'Ik weet alleen dat ongeveer alles is onderzocht wat onderzocht kon worden. Nu moeten we hopen op het toeval.'

Hoe gaat het met de ouders van Annick?

Jef Vermassen : 'Vooral haar moeder heeft het ontzettend moeilijk. Ze is fel vermagerd en lijdt enorm. Maar ze heeft een ongelofelijk kranige man die haar immens troost ondanks zijn eigen grote verdriet. Dan is er nog haar broer die het op zijn manier probeert te verwerken. Hij is zijn oudere zus kwijt naar wie hij zo opkeek. Annicks moeder zegt me dat de vrijdag extra moeilijk is voor haar. Dan kwam Annick van haar kot telkens terug naar huis met haar vuile was. Haar moeder zit nog elke vrijdag op haar dochter te wachten. Ze zou zo graag nog eens haar was doen. De familie hoopt nog steeds op een doorbraak. Maar die hoop is wel aanzienlijk geslonken. Haar ouders beseffen: hoe langer het duurt, hoe moeilijker het is om de dader te ontmaskeren.'

Er wordt nochtans nog altijd intens gewerkt in dit dossier.

'Klopt. Ik heb veel lof voor de onderzoeksrechter en zijn ploeg. Ze voeren het onderzoek heel systematisch en heel grondig. Niets laten ze aan het toeval over. Maar toch vinden ze de dader niet. Het grote drama is dat er geen enkele ooggetuige is van het moment waarop Annick haar aanrander ontmoette op weg naar huis. Dat is heel frustrerend. Zeker in zo'n klein landje als het onze. Want meestal is er toch altijd wel iemand die iets heeft gezien.'

Speurders van de politie in Turnhout herlezen het onderzoek om een misdaadanalyse te maken. Heeft dat nut?

'Ik ken het resultaat van hun onderzoek nog niet, maar het staat vast dat zoiets nuttig is. In de Verenigde Staten gebruiken specialisten van de FBI deze methode al vele jaren. Het vertrekpunt is dat de dader bij een moord een soort handtekening nalaat door de manier waarop hij tewerk gaat. Als je die handtekening kan ontcijferen, kan je gemakkelijker bij de dader komen. In de zaak van Annick heb ik zo'n beetje mijn eigen analyse gemaakt. Volgens mij gaat het hier veeleer om een psychopaat dan om een normale mens. En precies dat maakt me bang. Ik vrees dat hij nooit spontaan zal bekennen. Een psychopaat heeft geen spijt van wat hij gedaan heeft. Een psychopaat leeft in zijn eigen wereld. Hij heeft enkel mensen nodig om ze te gebruiken. De kans dat hij zijn geheim verklapt, is daardoor zo goed als nihil. En als hij het zou vertellen, is het om op te scheppen.'

Enkele keren bleek een ontknoping in zicht. Er was de verdachte man in de straat van Annick, de speciale vuilniszakken, de anonieme beller...

'En dat is precies het drama. Telkens komt er een moment waarop de ouders denken: nu zal het gebeuren. Maar ik tracht hen altijd goed voor te bereiden. In het geval van de beller had ik het gevoel dat het zeker niét de echte was. Ik leidde dit af uit de beschikbare gegevens van het onderzoek. Ik heb hen dan ook gezegd dat het volgens mij een vals spoor was. In die zin was het geen grote ontgoocheling. Maar het is logisch dat je telkens weer emotioneel begint te hopen terwijl je verstand zegt dat je op een dwaalspoor zit. Want dat is zo belangrijk voor de nabestaanden: de vraag wie hun kind pijn heeft gedaan. En hoe en waarom. Zolang ze daar geen antwoord op krijgen, blijft dat maar door hun hoofd spoken. En dat is pijnlijk.'

Wat moet/kan er volgens u nog gebeuren in dit onderzoek?

(blaast). 'Wat er nog moet gebeuren weet ik niet. En wat er nog kan gebeuren weet ik eigenlijk ook niet. Ik weet enkel dat ongeveer alles wat onderzocht kon worden ook onderzocht is. We zijn op het punt gekomen dat toeval een belangrijke rol gaat spelen. Zal iemand zich verspreken? Of wordt een nieuw feit gepleegd waardoor er gelijkenissen zijn? Ik weet het niet. Het kan ook dat de moordenaar van Annick eenmalig toesloeg. Maar dan is de kans op ontmaskering nog veel kleiner.'


Bjorn Maeckelbergh

Druk dit artikel af
Verstuur dit artikel naar een kennis
Gepost door: ypsilon | 21-06-09

300 zakken, 1500 tips, geen spoor
Het Nieuwsblad, 25/04/2008

Na één jaar is dood Annick Van Uytsel nog steeds een raadsel


Bijna een jaar nadat Annick Van Uytsel vermoord werd teruggevonden in een grijze vuilniszak, zijn al driehonderd gelijkaardige vuilniszakken binnengebracht bij het gerecht in Leuven. Toch zijn de fabrikant en de verdeler van de mysterieuze zak nog altijd onbekend.

De 18-jarige Annick Van Uytsel uit Kaggevinne (Diest) werd op 3 mei vorig jaar teruggevonden in het Albertkanaal in Lummen. Haar lichaam zat verpakt in een opvallende zak, verzwaard met stenen. Omdat de mysterieuze vuilniszak wel eens het sleutelspoor zou kunnen zijn naar haar moordenaar, lanceerde het gerecht eind november een oproep.

'Intussen zijn er driehonderd vuilniszakken die gelijkaardig of toch zeer gelijkaardig zijn binnengebracht bij de speurders. Naar de fabrikant en de verdeler heeft dit hen nog niet gebracht. De sporen lopen dood, zowel in binnen- als in buitenland', zegt Patrick Vits van het parket van Leuven.

De zak was op een vreemde manier gefabriceerd: aan de onderkant was hij eerst samengevouwen vooraleer hij werd dichtgelast. Doordat de zak onderaan smaller is, krijgt hij een bolvorm als hij wordt opgevuld. 'Door die bijzondere kenmerken blijft het een interessant spoor. Het deskundig onderzoek op die zakken loopt daarom nog altijd', bevestigt Vits.

Meer dan elf maanden na de verdwijning en moord op Annick Van Uytsel werken nog altijd vijf speurders continu op de zaak. Zij krijgen bijstand van andere diensten. In totaal kregen de onderzoekers al 1.500 tips binnen. Momenteel checken de agenten de verdachte personen en handelingen (nog eens) af. 'Want het betekent niet dat een tip die vandaag niets waard is, dat morgen ook nog is', klinkt het in speurderskringen.(bjm)

Morgen in uw zaterdagkrant: een jaar zoeken naar de moordenaar van Annick Van Uytsel www.nieuwsblad.be/annick

Gepost door: ypsilon | 21-06-09

bizarre zakken

Het Nieuwsblad 3/11/2008

Bizarre zakken worden opnieuw onderzocht

Anderhalf jaar na moord op Annick Van Uytsel is 'lijkzak' enige hoop


DIEST - Anderhalf jaar nadat Annick Van Uytsel (18) vermoord werd teruggevonden in een pak zakken, laat het gerecht de bizarre grijze zakken opnieuw onderzoeken. 'Het is ons enige aanknopingspunt. Als we de maker vinden, brengt hij ons hopelijk bij de doder(s).'

Vrienden zagen Annick Van Uytsel voor het laatst op zaterdagochtend 28april 2007, toen ze na een fuif in Schaffen alleen naar huis vertrok, in Kaggevinne bij Diest. De studente kwam daar nooit aan. Enkele dagen later werd ze gevonden in het Albertkanaal in Lummen. Haar lichaam was ingepakt in een zwarte propexdoek, blauw dekzeil en grijze zakken. Het pakket was dichtgebonden met een nylonkoord en verzwaard met een betonblok.

Al van bij het begin waren de speurders gefascineerd door de zakken van 80 bij 100 centimeter. Niemand lijkt ooit een gelijkaardige zak te hebben gezien. De zakken hebben een lasnaad waardoor ze opengevouwen veel smaller zijn aan de onderkant dan aan de bovenkant. Ze zijn gemaakt van recyclagemateriaal en vrij dun.

Meteen na de vondst werden de zakken onderzocht door specialisten van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC). Ze slaagden er echter niet in de fabrikant op te sporen. Een brede oproep tot getuigen in het VRT-programma Koppen Justitie leverde ook niet de gouden tip op.

Daarom zijn de speurders enkele weken geleden in alle stilte herbegonnen met het wetenschappelijke onderzoek van de grijze zakken. Deskundigen zoeken nu uit waarvoor ze zouden kunnen dienen én wie ze heeft gemaakt.

Voorlopig heeft dat onderzoek nog geen concreet spoor opgeleverd. 'Het is frustrerend. Een zak is een zak, zeggen ze. Maar niet in dit geval. Het lijkt er nochtans op dat dit soort zakken op zijn minst ooit in serieproductie is geweest. Maar voorlopig weten we nog niet waarvoor de zak dient. Laat staan dat we weten wie hem heeft gemaakt. Als we de fabrikant zouden vinden, zou dat ons nochtans dichter bij de doder kunnen brengen.'

Gepost door: ypsilon | 21-06-09

DE OPENBARING We gaan er eens aan beginnen.
Meester vermassen heeft intussen twee mails gekregen van mij , de stafhouder van Dendermonde gisteren , Comité P. heeft een vrij ambetante opdracht gekregen en ze mogen mij nog eens antwoorden op het 'appreciatierecht van de heer onderzoeksrechter om te oordelen over de opportuniteit verder onderzoek te voeren in deze zaak'. Dit laatste staat eventjes in een 'inlichtingen verslag' gericht aan onderzoeksrechter Camberlain.
Gelet op de 'saisin van de onderzoeksrechter' ben ik natuurlijk benieuwd naar een beetje uitleg voor dit van het Comité P. uit.
Ook komt het volledige verhoor , en dat zijn maar eventjes 23 pagina's , van het Comité P. dienst Enquete.
Maar waarschijnlijk is het ook eens nodig om een lekkere foto of nog beter een filmpje van Patrick Janssens ,onze beminde burgervader van Antwerpen , te plaatsen.
Hij heeft namelijk eens een brief gestuurd naar mij. Ja ,meneer Janssens, dat moest ge juist eens doen ze.
Zou ik nog een filmpje terugvinden van het begin van je aanstelling waarin je een paar zware beloftes deed over het controleren en het niet aanvaarden van corruptie van de kleine man tot de hoge ambtenaar?
We zullen zien.


Gepost door: S.Stefaan | 03-07-09


'Haar lichaam werd enkele dagen later teruggevonden in het Albertkanaal in Lummen, ingepakt in een zwarte propexdoek, blauw dekzeil en grijze zakken.

De onderzoekers zijn er van overtuigd dat wanneer ze de maker van de bizarre zakken achterhalen, dat ze de moordenaar nog moeilijk kunnen ontlopen. Het gaat immers om unieke zakken die vervaardigd zijn uit recyclagemateriaal.'

Uit Gazet van Antwerpen, 3.11.2008

Gepost door: sd | 31-07-09


Citaat:

4 uur: Annick wil naar huis, volgens een vriendin omdat Annicks moeder vaak ongerust is. Samen met twee andere vriendinnen en een vriend fietst ze richting Kaggevinne (Diest), haar woonplaats, tot aan de spoorwegovergang in Schaffen. Daar gaan de meisjes nog even mee richting het huis van de jongen. Annick beslist alleen door te rijden. Ze zou zich niet goed hebben gevoeld. Het is nog maar een paar kilometer tot aan haar thuis, maar daar is ze nooit geraakt.
5 uur: Annicks vriend, die met de scouts op weekend was, ontvangt een onrustwekkend sms’je van haar: "Moeten overgeven, moeten wenen, tijd om naar huis te gaan". Het bericht is verstuurd in de omgeving van natuurgebied Webbekoms Broek, op haar traject naar huis.


Citaat:

6.30 uur: Annicks ouders ontdekken dat haar bed niet beslapen is en proberen haar te bellen. De gsm wordt afgeduwd. Sindsdien is hij uitgeschakeld en niet meer traceerbaar. De laatste signalen zijn in Halen opgevangen, voor Annick zo’n drie kilometer uit de richting.

Gepost door: sd | 31-07-09

onderzoeksrechter Uit Wikipedia:

Een onderzoekrechter leidt een gerechtelijk onderzoek. Dat doet hij met behulp van rechercheurs bij de politie. Het is de taak van de onderzoeksrechter om zowel bewijzen tegen (à charge), als voor (à décharge) de verdachte te verzamelen.

De voornaamste onderzoeksverrichtingen zijn:

aanhouding van een verdachte
ondervraging van de inverdenkingstelling (eventueel na dagvaarding)
verhoor van getuigen (eventueel na dagvaarding; eventueel met anonimiteit)
huiszoeking en inbeslagname
deskundigenonderzoek
opsporing van telecommunicatie
onderzoek aan het lichaam (≠ fouilleren)
afluisteren van telecommunicatie (telefoontap)
DNA-onderzoek
inobservatiestelling
plaatsbezoek

Oorspronkelijk werkt een onderzoeksrechter bij de rechtbank van eerste aanleg. Als een onderzoeksrechter een zaak heeft onderzocht en afgerond, stuurt hij het dossier door naar de procureur des Konings (in België) of de officier van justitie (in Nederland). Deze beslist dan wat er met het dossier (en verdachte) gaat gebeuren.

In Nederland is de onderzoeksrechter beter bekend als rechter-commissaris. In het Belgisch rechtssysteem bestaat het ambt van rechter-commissaris eveneens. Dit kan verwarrend zijn, aangezien de Belgische rechter-commissaris enkel en alleen actief is op vlak van handelsrecht.


http://nl.wikipedia.org/wiki/Onderzoeksrechter

Gepost door: sd | 31-07-09

Annick Van Uytsel
Het schijnt dat het onderzoek naar de moord op Annick Van Uytsel zonder resultaat is afgesloten. Heeft men nog altijd niet kunnen achterhalen waar die speciale lijkzakken vandaan komen ? Wie in Vlaanderen heeft er in een bouwonderneming gewerkt en heeft verstand van bouwmaterialen ?

Gepost door: sd | 03-08-09

Het is weer van dat Ja , daar hebben we het weer?

Ondanks dat ik een hypothese heb geschreven, op vraag van John Michiels, moordzaken Brussel, hebben ze geen enkel spoor.

Onlangs heb ik Meester Vermassen erop gewezen, via mail , alsook zijn stafhouder van Dendermonde, via mail, dat er belangenvermenging in het spel is voor de Heer Vermassen.

Even de vraag stellen aan de heer Vermassen alsook aan Moordzaken Brussel of het dan een probleem is dat ik zelf de dader zal opzoeken en tegelijkertijd ook nog eens die bewuste hypothese hier op de blog zal zetten.

Het is namelijk zo dat ik erop gewezen heb dat een zakenpartner van de heer Vermassen, COTTYN, er voordeel bij heeft dat de zaak niet wordt opgelost , en dat zou natuurlijk niet mogen uitkomen. Heer Vermassen , bij deze ben je gewaarschuwd, de strafwet geldt ook voor u!

Ge zult nog een vettige mail krijgen , heer Vermassen.

Ik hoop echt waar dat ik je loopbaan, van schone schijn in deze zaak, niet in de weg sta.

Gepost door: Stefaan | 03-08-09

Cottyn Ik stelde mij enkele vragen.

Welk voordeel zou Jean-Luc Cottyn, voorzitter van de Hoge Raad voor de Justitie, erbij kunnen hebben dat deze zaak niet kan opgelost geraken ?

Is het onderzoek in de zaak Annick Van Uytsel definitief afgesloten ?

Jef Vermassen zou onlangs over deze zaak door VTM geinterviewd zijn geweest. Wat is het standpunt van Vermassen in deze zaak ?

In de zaak Van Uytsel kwam er heel wat bouwmateriaal aan te pas. Waarom wordt de moordenaar niet gezocht in de bouwsector ?

Gepost door: sd | 03-08-09

Speciaal voor u , sd , de volgende twee berichten.
De mail naar de heer Vermassen en de mail naar zijn stafhouder.

Gepost door: stefaan | 05-08-09

mail naar Vermassen

FW: Annick van uytsel‏
Van: stefaan saey (gilles940@live.nl)
Verzonden: maandag 29 juni 2009 19:14:46
Aan: info@jefvermassen.be
--------------------------------------------------------------------------------

From: gilles940@live.nl
To: info@jefvermassen.be
Subject: Annick van uytsel
Date: Mon, 29 Jun 2009 19:06:03 +0200


Geachte heer Vermassen,

Mijn naam is Saey Stefaan, waarschijnlijk kom ik u niet zo bekend voor , maar geloof me dan maar dat het anders zou moeten geweest zijn.

Ik heb , een kleine maand geleden ,als medium , informatie gegeven over de zaak van Annick van Uytsel en deze was op vraag van John Michiels van dienst moordzaken Brussel.

Ik heb namelijk een vrij 'persoonlijk' palmares wat je zou kunnen zeggen ,als medium.
Alles wat ik zeg en doe maak ik ook in de strafrecht waar. (tot spijt wie het soms benijd)

Dat ik als medium heb opgetreden in de zaak Annick van Uytsel heeft natuurlijk gevolgen , anders zou ik nooit deze mail sturen naar u en deze word gevolgd door een copy van deze mail ,maar dan per fax , wat deze dan ook direct rechtsgeldig maakt.

Het heeft persoonlijk niets te maken met u waarom deze situatie zichzelf heeft gemaakt maar met 'papa' Cottyn. Juist ,Voorzitter hoge raad voor justitie.

Maar voor meer uitleg verwijs ik u naar een blog waar alles ,niet zo gedetailleerd , maar sereen is uitgelegd.
Klik vooral eens op 'mijn brief aan de hoge raad' alsook 'de hoge raad beslist niet over de grond van de zaak'.
Uiteraard staat het u vrij om alles eens te lezen , maar beloof me dan dat je niet zult schrikken wat ik teweeg heb gebracht , en deze alleen maar door mijn zoon te vinden en de daders te straffen , ook diegene wie deze daders van vroeger en nu beschermen.

De pagina's "internetsencuur in Belgie" en "De Chardon" zijn vernietigend voor enkele kenissen van je.

Maar bij deze ben je op de hoogte dat ik er naar uit kijk voor de openbare confrontatie met u indien u zich niet terugtrekt uit de zaak van Annick van Uytsel. (openbaar ,daar mee bedoel ik de strafrechter of de stafhouder zijn kabinet.)
http://klachten-over-justitie.skynetblogs.be/


Groetjes
Saey Stefaan.

Gepost door: stefaan | 05-08-09

mail stafhouder Dendermonde FW: Annick van uytsel‏
Van: stefaan saey (gilles940@live.nl)
Verzonden: donderdag 2 juli 2009 9:51:10
Aan: balie.dendermonde@skynet.be
--------------------------------------------------------------------------------
From: secretariaat@balieleuven.be
To: gilles940@live.nl
Subject: RE: Annick van uytsel
Date: Thu, 2 Jul 2009 09:42:09 +0200


Geachte,

U gelieve zich te richten tot de balie waartoe Mr. Vermassen behoort, zijnde Dendermonde.

Hoogachtend,

Secretariaat Balie LeuvenVan: stefaan saey [mailto:gilles940@live.nl]
Verzonden: donderdag 2 juli 2009 9:37
Aan: Balie Leuven
Onderwerp: FW: Annick van uytselGeachte ,heer Stafhouder,Bij deze moet ik u op de hoogte stellen van een vanuit zichzelf gemaakte situatie.

Bijgevoegd bij deze mail ziet u een brief ,geschreven door mijn hand , gericht aan de heer Vermassen Jef, advocaat voor de ouders van Annick van Uytsel.Op de blog ,die vermeld staat in de brief naar de heer Vermassen , staat er uitgelegd waarom er belangenvermenging is voor de Heer Vermassen.In de maximale hypothese zou je kunnen zeggen dat de zakenpartner van de heer Vermassen er alle voordeel bij zou kunnen hebben dat de zaak 'Annick van Uytsel' niet wordt opgelost.

Deze is dan ook tegenstrijdig naar de verdediging toe.Saey Stefaan

Contactadres:

Steenhouwersvest 14

2000 Antwerpen.


--------------------------------------------------------------------------------

From: gilles940@live.nl

To: info@jefvermassen.be

Subject: FW: Annick van uytsel

Date: Mon, 29 Jun 2009 19:14:46 +0200

--------------------------------------------------------------------------------From: gilles940@live.nl

To: info@jefvermassen.be

Subject: Annick van uytsel

Date: Mon, 29 Jun 2009 19:06:03 +0200

Geachte heer Vermassen,Mijn naam is Saey Stefaan, waarschijnlijk kom ik u niet zo bekend voor , maar geloof me dan maar dat het anders zou moeten geweest zijn.Ik heb , een kleine maand geleden ,als medium , informatie gegeven over de zaak van Annick van Uytsel en deze was op vraag van John Michiels van dienst moordzaken Brussel.Ik heb namelijk een vrij 'persoonlijk' palmares wat je zou kunnen zeggen ,als medium.

Alles wat ik zeg en doe maak ik ook in de strafrecht waar. (tot spijt wie het soms benijd)Dat ik als medium heb opgetreden in de zaak Annick van Uytsel heeft natuurlijk gevolgen , anders zou ik nooit deze mail sturen naar u en deze word gevolgd door een copy van deze mail ,maar dan per fax , wat deze dan ook direct rechtsgeldig maakt.Het heeft persoonlijk niets te maken met u waarom deze situatie zichzelf heeft gemaakt maar met 'papa' Cottyn. Juist ,Voorzitter hoge raad voor justitie.Maar voor meer uitleg verwijs ik u naar een blog waar alles ,niet zo gedetailleerd , maar sereen is uitgelegd.

Klik vooral eens op 'mijn brief aan de hoge raad' alsook 'de hoge raad beslist niet over de grond van de zaak'.

Uiteraard staat het u vrij om alles eens te lezen , maar beloof me dan dat je niet zult schrikken wat ik teweeg heb gebracht , en deze alleen maar door mijn zoon te vinden en de daders te straffen , ook diegene wie deze daders van vroeger en nu beschermen.De pagina's "internetsencuur in Belgie" en "De Chardon" zijn vernietigend voor enkele kenissen van je.Maar bij deze ben je op de hoogte dat ik er naar uit kijk voor de openbare confrontatie met u indien u zich niet terugtrekt uit de zaak van Annick van Uytsel. (openbaar ,daar mee bedoel ik de strafrechter of de stafhouder zijn kabinet.)

http://klachten-over-justitie.skynetblogs.be/

Groetjes

Saey Stefaan.

Gepost door: stefaan | 05-08-09

Vermassen
Ben benieuwd of Vermassen zal antwoorden.

Wat vindt hij eigenlijk van het onderzoek naar de moord op Annick Van Uytsel ?

Gepost door: sd | 05-08-09

Vrees niet Vermassen zal niet antwoorden; Deze prediker van een Orwelliaanse nachtmerrie omwille van het feit dat hij al zijn kinderangsten wil bezweren ten koste van het welzijn van anderen, deze mateloze opportunist en koudbloedige carrierist zou zich beter realiseren dat zijn lust om het Volk mee tekrijgen in zijn morbide verhaaltjes niet zo veraf staat van de charme die een onschuldig kind doet belanden in het web van een perfide kinderverkrachter.
Deze sinistere rattenvanger van Hammelen zal niet rusten voordat hij door het wervende effect van de angst iedereen, iedereen heeft laten wantrouwen.
Je ziet dit organisme zijn ogen flikkeren om juist die gelaatsexpressie te zoeken die het effect zijn van zijn woorden, als een geniale componist dirigeert hij de emoties van zijn toehoorders mee te vibreren op de grondtoon van de angst.
Wat je bestrijdt in anderen is wat je het meeste haat in jezelf, geen betere boswachter dan een stroper. Dit kille bespelen van de opinie van anderen is de kern van het probleem dat hij pretendeert te bestrijden …
Het is deze mateloze ambitie en machtswellust die hongert naar de perfecte controle van zijn horigen; Door het creeren van deze sfeer van paranoia wil hij zijn egomaniakale droom van centraal toezicht realiseren.
Deze tendens naar totalitarisme dient terdege geneuterd!

Gepost door: tomvds | 29-07-10

Stefaan Saey die de brief aan Vermassen richtte, zit nu al maandenlang om een ongekende reden opgesloten in de gevangenis.
Vlak nadat hij op het kabinet van justitieminister Stefaan De Clerck was geweest om daar een afspraak te maken inzake zijn onderzoek naar de kinderlijkjes die op een terrein in Grobbendonk begraven zouden zijn, werd hij opgepakt en in de gevangenis opgesloten.
Bij zijn aanhouding zou men naar zijn publicaties op deze blog verwezen hebben.

Gepost door: Jan Boeykens | 30-07-10

@ Tomvds

Er wordt al jarenlang een show opgevoerd rond Jef Vermassen die in alle TV-praatprogramma's rond justitie zijn woordje mag komen doen.
Dat zal ongetwijfeld zijn reden hebben.

Hoe staat het nu met het dossier Annick Van Uytsel ?

Ik weet dat er veel rond te doen is geweest en dat er iemand in beschuldiging werd gesteld. Maar nu is het, zoals dat rond alle belangrijke rechtszaken in België het geval is, weer doodstil.

Gepost door: Jan Boeykens | 30-07-10

De commentaren zijn gesloten.